Notícies

Dimarts, 15 de novembre del 2016

Tiana recull a Santander el segell de Ciutat Amiga de la Infància d’UNICEF

recollida segell CAI

És el municipi més petit de Catalunya que obté aquest distintiu

Aquest matí s’han lliurat al Palacio de la Magdalena de Santander els segells CAI (Ciudades Amigas de la Infancia) amb que UNICEF ha volgut premiar als 55 municipis que han demostrat polítiques locals compromeses amb la promoció i la implementació dels drets dels infants.

Es tracta d’una distinció impulsada pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i l’Instituto Universitario de Necesidades y Derechos de la Infancia y la Adolescencia (IUNDIA) que vol impulsar i promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l’àmbit local, promocionar la participació dels nens en tots els temes que els afecten i fomentar la col·laboració entre els diferents municipis que formen part d’aquesta xarxa.

Enguany també han aconseguit aquesta distinció les ciutats de Girona, Tarragona, Figueres i Rubí. Els 5 nous municipis catalans amb segell CAI se sumen als 8 que ja el tenien (Barcelona, Cornellà, Sant Cugat, Manresa, Lleida, Granollers, Mollerussa i Palafrugell) ampliant a 13 el llistat de ciutats catalanes distingides per l’UNICEF.

Amb les noves incorporacions, la xarxa CAI a Espanya s’amplia a 170 ciutats, 25 de les quals han renovat la seva adhesió i han mantingut el segell distintiu.

Han recollit aquesta distinció l’alcaldessa de Tiana Sra. Ester Pujol Martí i l’exregidor d’Educació Sr. Jordi Gost Rosquellas.