Notícies

Dijous, 4 de maig del 2017

Contra els actes de violència que pateix el col·lectiu LGTBI a Txetxènia

txetxenia

La declaració institucional s’ha aprovat per unanimitat al ple de maig

El ple municipal del passat 2 de maig va aprovar per unanimitat una declaració institucional de condemna als actes de violència i discriminació que s’estan produint a la República de Txetxènia contra membres del col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals).

La declaració del ple municipal vol contribuir a les denúncies que s’estan fent arreu del món sobre la situació d’indefensió i amenaça física cap les persones del col·lectiu LGTBI a Txetxènia. Diverses informacions apunten que el govern txetxè està utilitzant instal·lacions militars com a centre de detenció i de retenció d’homes no heterosexuals. L’objectiu del govern txetxè seria forçar als membres del col·lectiu LGTBI a marxar del país i per aconseguir-ho, no dubten en utilitzar tot tipus de mètodes que incompleixen amb la declaració internacional dels drets humans.

L’Ajuntament de Tiana mostra la seva indignació per la vulneració d’aquests drets i de les llibertats sexuals de les persones i referma el seu compromís en la defensa de la igualtat i la llibertat de les persones.