Notícies

Dilluns, 23 de febrer del 2015

NOVA EDICIÓ DE LA PLANTADA POPULAR D'ARBRES

plantada popular (63).JPG

Seguim plantant 20 anys després de l'incendi

Després que l’any passat es celebressin 20 anys dels incendis forestals de 1994, i durant més de quinze anys ja s’han celebrat a Tiana, gairebé ininterrompudament, les plantades populars en diversos indrets de l’entorn natural de la vila: la vall de Montalegre, el Rocar, els Pins de Can Puigcarbó i, especialment, a l’entorn de la Font de l’Alba.

Un any més, els veïns i veïnes de Tiana van respondre amb èxit a una nova convocatòria de la Plantada, per continuar millorant l’entorn forestal del terme. Malgrat enguany aquest any la participació ha estat lleugerament menor, al voltant de 600 tianencs han assistit a la plantada de forma esglaonada durant tot el matí.

La jornada estava organitzada des del Consell de medi ambient i sostenibilitat i l’Ajuntament de Tiana; amb la col·laboració de diverses entitats locals: ADF la Conreria,  Grup Ecologista el Rocar, Grup d'Astronomia de Tiana, Llar de persones grans de Tiana, Grup Ecologista de Montcada ACER; i compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina.

Per fomentar la biodiversitat de l’entorn i seguint els criteris de la Comissió que l’organitza, per segon any consecutiu no s’han plantat espècies de pi. La data de la jornada és fixada amb el vist-i-plau del Grup d’Astronomia de Tiana, seguint criteris biodinàmics (plantar en fases de lluna creixent afavoreix el creixement vegetatiu). Enguany, al llarg del matí, es van plantar 200 plançons d’espècies pròpies de la Serralada de Marina, com l’alzina, l’arboç i el llentiscle. Respecte l’edició anterior, la supervivència de les espècies plantades ha estat un terç superior, afavorida per les condicions climàtiques de l’últim any.

A part de plantar arbres, els assistents van poder gaudir d’una jornada lúdica amb diversos tallers i activitats com el Taller de construcció de caixes – niu i el d’elaboració de reclams d’ocells. Com a novetat aquest any, s’ha incorporat ell Taller de confecció de bosses d’olor, que podreu tornar a gaudir el proper 22 de març a les 11h a la inauguració de l’itinerari de la Vall de Montalegre, un passeig guiat per la vall.

 

Vols ser voluntari ambiental i t'interessen les activitats sobre el medi natural? Col·labora amb nosaltres per conservar l'entorn natural de Tiana. Per a més informació, adreça't a mediambientiana@gmail.com

Informa't de més activitats als Punts d'informació del Parc de la Serralada de Marina a Tiana! Els trobareu a l'Observatori Astronòmic de Tiana i a La Virreina (adreces i horaris a www.parcs.diba.cat/web/marina)