Notícies

Dijous, 24 de juliol del 2014

HA ARRIBAT EL WIMAX A TIANA

Wimax 1.JPG

Després de la Fibra Òptica, arriba una nova forma de connectar-se a internet sense cables.

Neix de la mà d'una iniciativa ciutadana, Tianatel, impulsada per l'Ajuntament.

 

Ha arribat una nova tecnologia al poble que serveix per connectar-se a internet: el Wimax. Aquesta eina, molt utilitzada als Estats Units, ja està instal.lada a Tiana i ja es pot fer servir des de qualsevol llar o empresa.

L'empresa Tianatel, de la mà de loperador Megatro, especialitzat en Wimax, ha estat l'encarregada de fer-ho arribar. El tianenc, James Sene, professional dedicat a les noves tecnologies, és qui ha fundat Tianatel. Explica que ho ha fet davant una necessitat real d'aquest municipi, on veïns i professionals han estat patint les dificultats de les males connexions a Internet.

 

Tianatel és, doncs, una iniciativa ciutadana impulsada per l'Ajuntament de Tiana. Tot i això, no ha tingut cap cost per aquesta administració. L'alcaldessa Esther Pujol, assegura haver mantingut reunions amb moltes empreses dedicades a aquesta tecnologia. El projecte Tianatel, ha estat l'única que no suposava cap inversió econòmica. A més es tracta d'un projecte local.

Després d'arribar la Fibra Òptica i ara amb el Wimax, els ciutadans tindran més opcions a l'hora d'escollir la seva connexió.

Què és el Wimax?

És una nova tecnologia que fa arribar internet als edificis sense cablejat, "sense fil". Els aparells que es connecten a les diferents antenes de les localitats, fan arribar la connexió més enllà de 20 quilòmetres. A més, segons els experts, es rep un senyal de la mateixa qualitat que la proporcionada per la fibra òptica. El responsable de Tianatel, James Sene, ho defineix com un "wifi gegant".

 

Quins avantatges té el Wimax?

En primer lloc, el Wimax podria solucionar la baixa potència de les connexions de cases i empreses. A més, aquesta tecnologia arriba a zones on xarxes de cablejat, com la fibra òptica, poden tenir més dificultats: com les masies o finques situades en espais rurals.

Un delsl principals avantatges és que si arriba a crear una comunitat d'usuaris, els preus de les quotes també es rebaixarien. Els clients no s'hauran "d'enganxar" a cap tipus de permanència.

Com fer servir el Wimax?

Aquesta setmana ja es pot començar a fer servir el Wimax des de qualsevol punt del poble.

Per demanar informació es pot entrar a www.tianatel.com. Les tarifes van entre els 20 i els 30 euros al mes, amb unes capacitats d'entre 3 i 10 Megabites de baixada.

 

Mentrestant, la fibra òptica continua desplegant-se pel poble.