Notícies

Divendres, 4 de Desembre del 2015

Es constitueix el Consell de municipis metropolitans per la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

cont 03.JPG

Tiana hi va ser present i ho considera una prioritat.

Aquesta setmana els alcaldes metropolitans s’han reunit per crear un consell que treballi per reduir la contaminació atmosfèrica fent una política comuna a l'àrea de Barcelona. La comissió va estar presidida per l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i agrupa les 36 ciutats metropolitanes. La funció principal d’aquest Consell és elaborar polítiques conjuntes i fer propostes concretes per reduir les emissions contaminants i promoure sistemes de transport més sostenibles. Tiana hi va ser representada per la seva alcaldessa, la senyora Ester Pujol.
A l'àrea metropolitana de Barcelona es produeixen diàriament onze milions de desplaçaments, dels quals quatre milions s'efectuen en vehicles privats. El trànsit és responsable del 60% de la pol·lució, i la contaminació provoca 3.500 morts prematures cada any a l'àrea de Barcelona. I no només per malalties pulmonars, sinó també per problemes cardiovasculars.
El Consell de municipis metropolitans per la lluita contra la contaminació atmosfèrica vol ser un espai de reflexió col·lectiva que serveixi per pensar des d'un punt de vista metropolità.