Notícies

Dimarts, 20 de juny del 2017

El Cau és el projecte més votat pels tianencs al procés de Pressupost Participatiu 2017

Resultats gràfic

Les votacions s’han fet de manera telemàtica i presencial entre 12 i el 18 de juny

L’Ajuntament de Tiana va engegar el passat 12 de juny un procés participatiu en el que els veïns i veïnes majors de 16 anys s’havien d’inscriure al Registre de Participació Ciutadana (www.tianaparticipa.cat) i així poder prioritzar l’execució de 5 projectes necessaris per al poble i que conformen un full de ruta per al govern municipal per als pròxims 2 anys.

Les 5 propostes que es presentaven a votació són: la creació d’un aparcament a l’aire lliure al centre del poble, el condicionament de la masia de Can Riera perquè es converteixi en un espai polivalent on es puguin fer actes culturals i relacionats amb la gastronomia, la construcció del nou local modular de l’Agrupament Escolta, la millora del parc del Doctor Mascaró i la remodelació de la Casa de la Delfina per convertir-la en punt d’informació turística i de promoció econòmica.

Les votacions s’han recollit del 12 al 18 de juny mitjançant la plataforma de participació i vot electrònic ‘Ekratos’ que permet compatibilitzar de manera simultània el vot presencial en urna electrònica i el vot telemàtic des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta i ordinador). Aquesta és la única plataforma de participació i vot electrònic acreditada i verificada per la Generalitat de Catalunya.

Participació

Aquesta ha estat una nova experiència de participació ciutadana a Tiana i forma part del procés pedagògic del govern municipal que considera que la participació ciutadana en les polítiques públiques és una de les vies més innovadores en el perfeccionament de la democràcia.  La transparència i correcte funcionament de tot el procés, evidencien que a Tiana gaudim d’una molt bona qualitat democràtica.

Des de l’Ajuntament s’han fet molts esforços per tal de fomentar la participació: bustiada informativa a cadascuna de les llars tianenques, cartelleria al poble, articles en premsa i ràdio, punts informatius a espais estratègics, a banda de les publicacions diàries a les xarxes socials i al web municipal.

El cens de majors de 16 anys empadronats a Tiana és de 7.129 persones, de les quals s’han registrat 191, un 2,7% del cens, al Registre de Participació Ciutadana  i 157 han emès el seu vot, un 2,2% del total del cens.  Pel que fa a gèneres, han votat més les dones que els homes. 87 dones, un 55% dels votants i 70 homes, un 45%.  Les votacions s’han emès majoritàriament de manera telemàtica: 142 vots on line, un 90% dels vots i 15 presencials, un 10%, a la urna digital situada al vestíbul de l’Ajuntament.

Resultats

Els resultats obtinguts són els següents: en primer lloc el Cau (amb 577 punts), seguit de Can Riera (507 punts), el Parc del Dr. Mascaró (470 punts), l’aparcament (440 punts) i en darrera posició la Casa de la Delfina (amb 361 punts).

Des de l’Ajuntament de Tiana animem a tots els veïns i veïnes a participar en propers processos participatius que es facin al poble i per això us convidem a enviar-nos les vostres dades per tal d’incloure-us al Registre de Participació Ciutadana a tiana.participacio@tiana.cat .

Més informació i concertació d’entrevistes:
Albert Vico
Comunicació Ajuntament de Tiana
tel. 672 140 547
tiana.premsa@tiana.cat
www.tiana.cat