Notícies

Diumenge, 5 de juny del 2016

Dia Mundial del Medi Ambient

logo dia mundial medi ambient

16 anys de porta a porta

Al desembre de 1972, l’Assemblea General va designar el 5 de juny com a Dia Mundial del Medi Ambient, per sensibilitzar a l’opinió pública respecte de la necessitat de preservar i millorar el medi ambient. La data triada va ser en record al dia en què va inaugurar, a Estocolm el 1972, la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi ambient Humà, que va portar a la creació del Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA).

A Tiana, el 5 de juny és una data molt especial ja que és l’aniversari de la implantació de la recollida porta a porta de la que ja fa 16 anys i recentment ha fet que guanyéssim el Premi Europeu de Prevenció de Residus. Per aquest motiu podreu veure un autobús que ens convida a interrogar-nos sobre la importància del reciclatge i que culminarà amb una campanya el dia 17 de juny.

Per a celebrar-ho, aquest mateix dia podreu gaudir dels tallers de la Jugateca Ambiental al Parc del Tramvia a partir de les 11h. Al llarg de tot el mes de juny us convidem a participar de les activitats també organitzades en el marc de la setmana de l’Energia, que es celebra de 13 al 19 de juny, podreu pedalar amb energia per a fer crispetes al taller "Pedala amb energia" l’11 de juny a les 17h o construir ginys elèctrics el 16 de juny a les 17.30h a la Biblioteca de Can Baratau. Les activitats ambientals es completaran amb una passejada guiada per les vinyes el 12 de juny també en el marc del Tast, la trobada de compostaires de la xarxa de compostaires metropolitans, a la Sala d'actes de l'Observatori Astronòmic de Tiana el dia 18 de juny a les 10.30 h.

També us convidem a conèixer els Punts d’Informació del Parc de Serralada de Marina i fer una volta per a conèixer, estimar i protegir el nostre entorn més immediat.

Si vols ser voluntari ambiental posa’t en contacte amb l’Oficina d’Informació Ambiental
T. 93 395 51 07
o adreça un correu a mediambient.tiana@tiana.cat