Notícies

Dimecres, 3 de maig del 2017

Col·laboració de l'Arxiu Municipal

Envelat Tiana 1940

L’Arxiu Municipal de Tiana col·labora a l’exposició L’ENVELAT “Arquitectura singular i símbol de la Festa Major”

Aquesta exposició s’emmarca en els actes de celebració del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia, que és objecte de commemoració per la Generalitat de Catalunya l´any 2017. La podem veure als Jardinets de Salvador Espriu

L’objectiu d´aquesta exposició,  és rescatar de l´oblit i posar en valor l´envelat com a bé patrimonial, com un fet social rellevant i com a arquitectura singular.

Estem molt orgullosos de col·laborar-hi amb dos documents de l’Arxiu Muncipal de Tiana en els que es veu clarament la planta de l’envelat i ens rebel·la la seva ubicació i la distribució de l’interior (les cadires i llotges disposades per al ball o per a la funció,on es situava l’orquestra o l’escenari, on era la zona de presidència...). Aquests dos documents es corresponen a les plantes dels envelats muntats un a l’any 1940 i l’altre al 1950.

Amb aquesta acció  incidim en la  de difusió del patrimoni documental que es preserva i conserva en el nostre Arxiu Municipal.

Si voleu conèixer altres documents de l’Arxiu Municipal que han participat a altres exposicions referents a la Festa Major cliqueu aquest enllaç