Notícies

Dilluns, 16 de gener del 2017

CAMPANYA DE CENS I XIPATGE D'ANIMALS DE COMPANYIA

Censa_l_i_xipa_l.300x272.JPG

Conviure és tenir l'animal censat i correctament identificat amb un xip.

Ja fa uns mesos que es va iniciar la Campanya Convivim, una campanya de tinença responsable d’animals de companyia amb diferents objectius, un dels quals era el civisme dels propietaris alhora de recollir els excrements dels seus animals del carrer.

Tenir un animal implica una sèrie de responsabilitats. Una d’elles és tenir l’animal identificat mitjançant un microxip registrat a l’AIAC o a l’ANICOM. Aquest microxip ens serà molt útil ja que en cas de pèrdua de l’animal ens podran localitzar de manera més fàcil i el podrem recuperar. També és molt important però, tenir-lo censat a l'Ajuntament, un tràmit fàcil i que no ens suposarà cap mena de cost i que properament estarà disponible des del portal web tiana.cat.

Per incrementar el cens dels animals, des de l’Ajuntament de Tiana, i a partir del 15 de gener i fins el 15 d’abril, s’engega una campanya de reducció del preu del xipatge d’animals de companyia. Per poder acollir-se a aquesta reducció del cost del xipatge primer s’ha de censar l’animal a la base de dades de l’Ajuntament, una vegada censat, es facilitarà un document amb el qual es realitzarà el descompte del xipatge al Centre Veterinari Tiana-Montgat de Tiana. A més a més quan el censis rebràs com a obsequi un dispensador de bosses.