Notícies

Dijous, 11 de febrer del 2016

9è estudi sobre persones immigrades en situació vulnerable

Creu Roja 01.JPG

L'ha presentat la Creu Roja a l'Ajuntament de Tiana

Avui la coordinadora de Creu Roja a El Masnou, Alella, Teià, Montgat i Tiana, Hasina Ahmed, ha presentat a l'alcaldessa Ester Pujol, a la regidora de Benestar i Drets Socials Marta Guàrdia i a la regidora de Cultura i Esports Núria Blasco, la novena edició de l'estudi sobre persones immigrades en situació vulnerable. 

Com ha explicat la coordinadora de Creu Roja, l'informe recull com les persones migrades han mostrat gran capacitat de resiliència davant les adversitats, si bé no han usat, en molts casos, tots els mecanismes que l’estat del benestar posa al seu abast als quals tenen dret d’accedir, a fi de reduir l’impacte de la crisi en el seu dia a dia i en el de les seves unitats familiars.

En la trobada també s'han consensuat un seguit de xerrades mensuals organitzades per la Creu Roja i l'Ajuntament que es faran a la sala d'exposicions del Casal sobre diferents temàtiques socials. La primera serà el pròxim 15 de març i tractarà els processos de dol. A l'abril es farà una xerrada amb intervinents a l’accident de German Wings (quan farà un any de l'accident) però també es tractaran temes com la reanimació, com combatre de manera pràctica la pobresa energètica, com menjar sa amb pocs diners, com dispensar un bon tracte a la gent gran, etc.

Un dels propòsits d'aquestes trobades i de les xerrades és visibilitzar la feina que la Creu Roja fa a Tiana encara que la seu física estigui a Montgat. Els tianencs poden comptar i ja compten amb l'ajuda que dispensa aquesta organització, ha explicat Hasina Ahmed.

Podeu consultar el 9è estudi sobre persones immigrades en situació vulnerable en el document PDF adjunt.