Comunicats

Dimecres, 2 de novembre del 2016

quarta actuació contra el mosquit tigre

mosquit tigre tiana

Es realitzarà dijous 3 de novembre

Dijous 3 de novembre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Tiana executaran la quarta actuació contra el mosquit tigre que s'ha anat fent de manera periòdica (cada 5 setmanes aproximadament) al municipi. El tractament consisteix en la distribució de larvicida als embornals del poble amb l'objectiu d'evitar que les larves d’aquest insecte proliferin a l’aigua estancada que sol quedar als sifons dels embornals.

El mosquit tigre (Aedes albopictus) és originari del sud-est asiàtic, se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm. Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exterior properes a la presència hurmana.

La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot crèixer. L'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga.

Per això cal evitar les acumulacions d'aigua a casa:

- Buidar dos cops per setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d'animals domèstics, piscines de plàstic, etc...

- Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites

- Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

- Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i tapar els forats dels troncs d'arbres omplint-los de sorra.

- Eliminar l'aigua dels recipients on trobem larves del mosquit.

Prevenció i cura de les picades

La picada del mosquit tigre és com les picades dels altres mosquits. Pica de dia i fa moltes picades que no suposen un ric per a la salut. A l'exterior porteu roba de màniga llarga, mitjons i pantalons llargs. Limiteu les activitats a l'exterior al màxim. Fes ús de repel·lents, però no en nens molt petits. No poseu el repel·lent a les mans de nens. No apliqueu repel·lent a la cara i quan entreu en casa netegeu bé, amb aigua i sabó, la pell i la roba. En cas de picada, renteu-vos i desinfecteu bé la zona. El tractament és simptomàtic; en cas de persistència de les molèsties, consulteu el vostre metge.