Comunicats

Divendres, 2 de juny del 2017

Tot a punt pel Tast Tiana 2017

TT 2017

Del 9 a l’11 de juny la festa i la gastronomia ocupen els carrers de Tiana

Divendres 9 de juny arrenca la 9ena edició del Tast Tiana, la mostra gastronòmica i del vi que ja és una de les cites anuals més esperades pels amants del bon beure i del bon menjar. Enguany, el tret de sortida de la mostra anirà a càrrec del pastisser Christian Escribà, fill del mestre xocolater Antoni Escribà i un dels màxims exponents de la pastisseria espectacle com ha demostrat al capdavant del programa de Televisió de Catalunya ‘Bogeria a la pastisseria’.

L’any passat van visitar el Tast més de 6.000 persones, es van vendre 4.200 tiquets, es van servir prop de 5.000 copes de vi  i gairebé 11.000 racions de menjar preparades pels restauradors locals. Els visitants es van veure més de 160 litres de cervesa artesanal, es van menjar gairebé 2.500 canelons, 80 quilos de calamars i 2.000 racions de fideuà. Per postres, els visitants es van menjar més de 1.200 ‘Tianes’ el dolç de crema que porta el nom del poble i que elabora una de les pastisseries participants en la mostra.

En aquesta novena edició, a banda de les activitats consolidades com la fira comercial d’artesania i alimentació organitzada per l’ACIST (Associació de Comerciants i Serveis Tianencs) les visites als cellers de la DO Alella o els tallers gastronòmics i vitivinícoles, la masia de Can Riera tornarà a ser un punt neuràlgic i dinamitzador de la mostra.

Precisament a Can Riera, es celebrarà la segona edició del concurs de cuina ‘TastetXef’, les presentacions de vins dels cellers participants, o els cursos de cuina per grans (menú d’estiu) i petits (taller de xuxes) del xef Miquel Antoja.

Un altre clàssic de la mostra consolidat, és l’activitat que combina natura i vi amb una passejada guiada per les vinyes de Tiana on els visitants podran conèixer el terrer de la DO Alella, la seva geologia i la climatologia que acaba donant la personalitat als vins que al final de l’itinerari podran tastar al celler Quim Batlle.

La música serà un altre dels ingredients importants d’aquesta novena edició del Tast: la música en directe que podrem gaudir a la masia de Can Riera i la que punxarà, els tres dies de la mostra, la DJ tianenca Irina Flake.

Pel que fa a la Festa Major Petita de Sant Antoni, que coincideix en espai i temps amb el Tast, destaca l’espectacle "De poetes, cançonetes" de Toni Xuclà, la cantata, la ballada de sardanes, la 24ena trobada de puntaires i la degustació de truites, entre moltes d’altres activitats.


Més informació i concertació d’entrevistes:

Albert Vico
Comunicació Ajuntament de Tiana
tel. 672 140 547
tiana.premsa@tiana.cat 
https://tasttiana.blogspot.com
www.tiana.cat