Comunicats

Dimecres, 19 de juliol del 2017

S'INICIA UN NOU TRACTAMENT CONTRA LA MOSCA BLANCA

tractament opunties fitos 2017.JPG

Des d'avui i durant tot l'estiu s'actuarà sobre les zones afectades amb un nou tractament testat i validat pels tècnics del Consell Comarcal

Des de l’Ajuntament ja fa mesos que es treballa per mantenir a ratlla els efectes que produeixen les mosques blanques (mascles de la caparreta) que afecten des de ja fa un any les figueres de moro de tota la comarca. Aquest insecte, de petites dimensions, es veu fortament atret per la llum i, a les nits, ocasionen molèsties al veïnat. Per tal de controlar la plaga, l'Ajuntament ha demanat la intervenció del Consell Comarcal del Maresme i de la Generalitat (Sanitat vegetal).

Un dels tractaments pautats per la Generalitat és arrencar les figueres de moro properes a zones habitades, i aquest mètode és el que hem estat aplicant des de l’estiu passat.  Moltes vegades però, és una actuació complicada degut a la inclinació, les dimensions i característiques de la planta, les dificultats d’accés.... tot hi així des de l’Ajuntament s’ha treballat per a realitzar aquest tractament mecànic de les localitzades en terrenys municipals.

Davant de les dificultats d’això i després d'analitzar diferents alternatives, s'ha optat també per iniciar les accions amb un tractament de les plantes afectades a partir d'un producte (concentració de sabó fosfòric i oli de parafina) de baix impacte ambiental i que ja s’ha provat a altres municipis amb resultats efectius i amb menys efectes sobre el medi ambient en les diferents proves realitzades. Aquest producte ha estat testat i validat pels tècnics del Consell Comarcal.