Comunicats

Dilluns, 23 d'octubre del 2017

Comunicat Oficial

comunicat

Del govern municipal en relació a l'anunci d'aplicació de l'article 155 de la Constitució

El govern municipal de Tiana ha decidit en reunió excepcional celebrada aquest cap de setmana i havent comunicat al Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes i a la Delegació del Govern espanyol, la seva adhesió al comunicat dels alcaldes i alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès en relació a l’anunci de Mariano Rajoy, fet després del Consell de Ministres, d’aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola. El comunicat recull els següents punts:

1. Expressem el nostre més radical desacord i rebuig a l'aplicació de l'article 155 i les mesures que se'n deriven, comunicades aquest matí pel govern de l'Estat.

2. Demanem que el PSC s'oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, que es posi en marxa. El projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l'exercici i constant enfortiment de l'autogovern de Catalunya. L'aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l'autonomia de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, les conseqüències de la qual serien irreparables. 

3. Instem el govern de la Generalitat a no tirar endavant cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d'independència. No és moment de prendre cap decisió que faciliti la ruptura i el xoc de trens, sinó de retornar a la legalitat establerta en el mateix Estatut. 

4. Instem a una reconducció del conflicte, que ha de passar per negociar una solució política. Per tot plegat, s'ha de fer una aposta clara pel diàleg. És imprescindible aturar el rellotge, congelar totes les condicions prèvies i asseure's a parlar, sense exclusions ni línies vermelles.

5. Considerem que la retirada de l'article 155 hauria d'implicar fer possible una reforma constitucional amb la participació de tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, i també iniciar els treballs a Catalunya per elaborar un nou Estatut que doni resposta als anhels de la societat catalana.

Com també diu el comunicat, tots els ciutadans de Catalunya mereixem un exercici de grandesa política des de totes les parts implicades, reconeixent amb valentia els errors que tothom ha comès per poder-los superar i evitar, així, nous errors encara més greus.


Tiana, 23 d’Octubre de 2017