Comunicats

Dijous, 26 d'abril del 2018

Comunicat de l'Ajuntament de Tiana

comunicat

En relació a la sentència de l'Audiència de Navarra als cinc membres de 'La Manada' per abús sexual 

L’Audiència de Navarra ha condemnat aquest matí a penes de nou anys de presó els cinc membres de La Manada per abús sexual amb prevaliment d’una noia en els sanfermines del 2016. El tribunal els condemna per abusos sexuals i no per agressió sexual, delictes que es diferencien per l’ús de la violència i la intimidació, amb el que entén que els abusos es van produir sense consentiment però sense que es presentessin aquestes circumstàncies. Per això absol els cinc acusats dels delictes continuats d’agressió sexual, robatori amb violència i intimidació i contra la intimitat, si bé a un d’ells el condemna pel furt del telèfon de la noia.

Des del Consell d’Igualtat de l’Ajuntament de Tiana, avui dijous a les 20h hores us animem a participar de la concentració/cassolada a la plaça de la Vila de Tiana per protestar contra la sentència del cas 'Manada'.

En la crida, des de l’Ajuntament de Tiana ens sumem a la reivindicació i afirmem que "no és un abús, si no una violació en grup". Després de conèixer la sentència del cas de “La manada” ens trobem altra vegada amb l'evidència que el sistema judicial és clarament patriarcal i vulnera el dret de les dones a viure una vida digna i lliure.

Considerem un despropòsit jurídic minimitzar el que va ser un delicte de violació grupal a un abús sexual. En segon lloc, tot el procés judicial ha estat en si una mostra de la violència institucional que pateixen les dones quan denuncien violència masclista. No podem tolerar la vulneració del relat de la persona agredida i del seu dret fonamental a la intimitat atacat per uns mitjans de comunicació còmplices de la justícia patriarcal.

Fem una crida a recuperar l'esperit de la Vaga Feminista del passat 8 de març a la qual aquest Ajuntament es va adherir.

Us esperem a les 20h a la Plaça de la Vila!