Comunicats

Dijous, 24 de Desembre del 2015

COM EVITAR ROBATORIS A CASA DURANT EL NADAL

Placa policia

Consells pràctics per tenir unes festes amb seguretat

Arriben les festes de Nadal i amb elles les vacances , dinars i sopars en família… Molts de nosaltres sortim fora durant totes les festes o bé a estones i per això es necessari tenir en compte uns consells bàsics per evitar robatoris :

 

-          Procureu no acumular objectes de valor a casa. En cas de tenir-ne, feu un inventari dels objectes indicant-ne les característiques, la marca, el model i el número de sèrie de fabricació. Marque o graveu els objectes amb el vostre DNI per facilitar-ne la identificación si calgués

 - Oculteu la documentación rellevant (llibretes bancàries, talonaris, polisses, etc) especialmente la que contingui la vostra signatura.

 - Desconfieu dels ‘serveis tècnics’ no sol.licitats (aigua, llum, gas, telefonia, televisió, etc…). Demaneu l’acreditació corresponent al tècnic i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix.

 - Comproveu que les portes i finestres hagin quedat ben tancades al sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc..)

 - Tanqueu la porta amb clau encara que sortiu poca estona

 - En cap cas no heu de deixar notes a la porta indicant la vostra absència.

 - Tingueu sempre controlat qui te còpia de les claus de casa vostra.

 - Canvieu el pany de la porta si heu perdut les claus

 - Reforceu la porta amb sistemes de seguretat : blindatge, reforç en encoratges i frontisses, espiell, cadeneta, baldó, etc.

 - Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes baixades, etc.) La roba estesa, persianes mig baixades o l’activació d’un programador horari d’encesa de llums són mesures que indiquen que l’habitatge està ocupat. Demaneu a algú de confianza que tingui cura de casa vostra mentre sou fora i deixeu-li un telèfon de contacte.

 - No comenteu davant de desconeguts la intenció de marxar el cap de setmana o uns quants dies.

 - Recordeu-vos de comprovar i connectar els sistemes d’alarma, si en teniu, abans de marxar.

 - Penseu deixar els documents i objectes de valor que tingueu en lloc segur abans de marxar.