Comunicats

Dimarts, 19 de Desembre del 2017

Avís: tractaments fitosanitaris per combatre la processionària del pi

TRACTAMENT PROCESSIONARIA desembre 2017

El tractament que s'aplica és biològic, i que no té efectes ni a persones ni a animals

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues a l’arbrat viari, les nits dels propers dies dimecres 20 i dijous 21 de desembre, es procedirà a l'aplicació d'un tractament fitosanitari als pins ubicats a la via pública, carrers, parcs i jardins, per tal de combatre la processionària del pi.

El tractament que s'aplica és un tractament preventiu biològic, i que no té efectes ni sobre les persones ni animals domèstics, a base de Bacillus thuringiensis. Es tracta d’un tractament compatible amb l’agricultura ecològica i no està classificat com a tòxic.

El tractament amb Bacillus thuringiensis s'aplica a les fulles dels pins justament en el període en que les larves de la processionària surten dels ous i comencen la seva fase d'engreix, alimentant-se d'aquestes fulles. Aquesta és, per tant, l'època de l'any adient per fer aquesta mena de tractament.

Es recomana als propietaris de jardins o terrenys amb pins, que contractin una empresa especialitzada per aplicar aquest tractament, de cara a prevenir l'aparició de la molesta i urticant eruga, que es dona al voltant de febrer març.

En cas d’inclemències meteorològiques o imprevistos pels quals no es pugui realitzar el tractament el dia proposat, s’informarà de la nova data.