Comunicats

Dijous, 8 de setembre del 2016

Actuacions per combatre la Mosca Blanca a Tiana

plaga mosca blanca.JPG

Treballem seguint les indicacions del Departament d’Agricultura

Seguint les indicacions del Servei de Coordinació i Gestió Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, la brigada verda de l'Ajuntament de Tiana està actuant per erradicar la plaga de mosca blanca que s'ha originat a les figueres de moro del poble.

L'actuació indicada des del Departament d'Agricultura és arrencar les figueres de moro (o Opunties) i enterrar-les al mateix lloc per no propagar la plaga. En el cas que l’afectació no sigui molt gran, netejar les pales de l’Opuntia amb aigua i sabó retirant tot el fong que s’hi pugui trobar.

La Dactylopius opuntiae (Sternorrhyncha: Dactylopiidae), coneguda com la caparreta vermella de l'opuntia (Figuera de moro) va ser detectada per primer cop a la península ibèrica l’any 2007, a Múrcia. Des de llavors la seva expansió ha estat ràpida seguint les comarques litorals, i s’ha estès des del punt d’introducció cap al sud a les províncies d’Almería, Granada, Cádiz i Málaga, i cap al nord a la comunitat Valenciana i a Catalunya, on al novembre de 2014 es detectaren les primeres figueres de moro afectades al Parc Natural de Collserola a Barcelona.

Malgrat que el període de vida d’aquests insectes és molt curt l'Ajuntament, veient les afectacions i molèsties que generen entre els veïns i veïnes de Tiana, ha decidit empendre aquestes actuacions sobre les figueres de moro, encara que els responsables del Servei de Coordinació i Gestió Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació no ho consideraven necessari perquè aquests insectes tenen un període de vida curt, per la qual cosa en poc temps, possiblement  unes dues setmanes hauríen dessaparegut.

Per a qualsevol dubte o aclariment poseu-vos en contacte amb l'Oficina d'Informació Ambiental (93 395 51 07).